Dantel | Konular | Kitaplar

Renkler harmonisi kumaş boyama-kumaş boyama 2


Renkler harmonisi kumaş boyama
İnsan hayatında zaman ve mekan tanımayan ihtiyaçların karşılanmasında önemli yeri olan kumaş, günümüz dünyasında bize kolaylıklar sağlayan bir çok eşyanın yapımında kullanılmaktadır… Bunların başında giyinme ile birlikte doğan kıyafet ihtiyacı gelmektedir. Ayrıca yaşanan her mekanda, mekanları yaşanılır kılan objelerin süslenmesinde kumaş kendine ayrı bir yer edinmiştir. İnsan doğasında var olan, yaşadığı çevreyi, kullandığı eşyaları güzelleştirme çabası ve isteği sonucunda dokunarak elde edilen kumaş ürünleri, doğal boyalarla çeşitli desenler vererek farklılaştırmış, özelleştirmiştir. Bu şekilde günümüze kadar gelen kumaş boyama bir sanat dalı haline gelmiş, uygulanılan teknikler geliştirilmiş, bu alanda üretilen ürünler ise adeta birer sanat eseri olarak mekanları süslemede kullanılmaya başlanmıştır.

Kumaş boyama sanatı, bu işle ilgilenenlerin sayısının artmasıyla birlikte farklı bakış açılarıyla ele alınmış artık sadece çeyizlik örtülerin süslenmesinde değil malzemesi kumaş olan her türlü objenin üzerine uygulanılmaktadır.

Kumaş boyama malzemesi üreten sektör, bu malzemelere talebin artmasıyla birlikte ürettikleri boyaların çeşitliliğini ve kalitesini artırmaya yönelmişlerdir. Sanayinin gelişimi ve yeni türde boya ve karışımların imal edilmesiyle kumaş boyama sanatı zaman geçtikce gelişmekte ve çeşitleri artmaktadır.

İSMEK