Dantel | Konular | Kitaplar

Ahsap Boya Teknikleri :Eskitme

Catlatmada oldugu gibi eskitme tekniginde de bir kac farkli teknik vardir..malzemeleri ayni olmakla beraber uygulama sekilleri farklidir.

klasik eskitme teknigi icin gerekli
Malzemeler:Obje, kıl fırça, akrilik boya, zımpara, sünger, vernik, antiquing.
Uygulama:Obje zımparalanır. Tozu alınır. Kullanılacak olan antiquing rengine uygun renkte zemin boyası sürülür. Tekrar zımpara yapılıp 2. kat boya uygulanır. Kuruduktan sonra antiquing zemin boyası yönünde kıl fırça ile boyanın fazlası alınarak objenin kenar kısımlarına yoğunluk verilerek bir darbede kesinti yapmadan süpürme yapılarak uygulanır. Aynı işlem nemlendirilmiş olan süngerle de uygulanabilir.

Mumla eskitme teknigi
Zımpara yapılmış olan obje astar boya ile boyanır. Astar boya, üzerine uygulanacak 2. kat boyanın rengine uygun tonda olmalıdır. Üzerine kenar kısımlarda yoğun olmak üzere mum sürülür. Tekrar boya uygulanır. Bu kez farklı tonda olmalıdır. Kuruduktan sonra üzeri bulaşık teliyle ovularak mumlar kazınır. Bez ile temizlenir. Antiquing ile eskitilir.

Alkollü eskitme
Astar boya uygulanmış obje kuruyunca 2. kat boyanır. Saf alkole batırılmış bir bezle yer yer silinir. Eskimiş bir görüntü verilir.