Dantel | Konular | Kitaplar

Ahsap Boya Teknikleri :Antıquıng leather (eskitme teknigi)

eskimiş deri dokusu teknigi ...Bu teknikle deri dokusuna eskitilmiş, buruşuk görünümü verilebilir.deri dokusuda denilebilir..
gerekli Malzeme:Akrilik boya, glaze boya, deri parçası, rulo fırça.
Uygulama:Pozitif işlem; seçtiğiniz boya ile iki kat astar boya sürülür. Bir saat kuruması beklenir. Tabak içinde glaze boyayı 3/1 naturale boya ile karıştırılır. Güderi deri ıslatılır ve su fazlası alınarak nemlendirilir. Aletteki güderi parçalarının uçları glaze karışımına batırılır. Tabak kenarında fazlası alınıp, yedirilerek yüzeye rasgele perçemlenir. Boyaya ihtiyaç duyulduğunda işlem tekrarlanır. Sıcak bir görüntü için glaze boya tamamen kurumadan geriye dönerek güderide rasgele alanlar dövülür. Bu hareket yıpranmış bir deri görüntüsü verir.
Negatif işlem; bir – iki kat astar boya sürülür. Bir saat kurumaya bırakılır. Tabak içinde hazırlanan glaze + naturale boya karışımı astarlanmış yüzeye rulo ile uygulanır. Güderi aleti ıslatılır. Su fazlası alınarak nemlendirilir. Zaman zaman güderi parçalarında biriken boyalar nemli bezle silinir. Sıcak görüntü için glaze boya tamamen kurumadan geri dönerek güderi ile alan dövülür 24 saat kurutulur sonra mat spreyleme işlemiyle bitirilir.
astar boya iyice kuruduktan sonra arzu edilirse badana renklendirme karışımı kullanılabilir. Bu karışım için “1 ölçü zemin rengi + 1 ölçü doku rengi + 2 ölçü su karışımı” sünger fırça veya nemli bez ile zemin boyasının sürüldüğü yönde sürülür.

bu teknik icin güderi yada deri parcasi yoksa özellikle cam bezi olarak kullanilan temizlik bezlerinden de faydalanilabilir..